Nyheter

11 februari, 2019

Du kan nu betala med Swish när du köper ett tillstånd/kort i Sverige, dock gäller det ännu inte när du köper tillstånd från länsstyrelserna i Norrbotten, Västerbotten och Jämtland.

9 januari, 2019

Tyvärr får vi inte längre, pga GDPR och annat, använda funktionen att hämta adressinformationen för svenska medborgare med hjälp av personnumret.

Ni måste därför manuellt mata in denna information vid varje köp om ni inte har en uppdaterad profil och loggar in före köpet. Vi kan då naturligtvis automatiskt hämta informationen ni sparat.

Vi kommer också att se över och minska på vilken information som är obligatorisk och vilken som är frivillig.

16 augusti, 2018

Försäljningen av dagskort inför ripjakten i Sverige börjar den 20/8 men det skiljer lite mellan länen, se nedan.
Eftersom vi vet att intresset är stort vilket medför stor last på systemet har vi tillsammans med länsstyrelserna kommit överens om att starta vid olika tidpunkter.

Norrbotten

Årskorten - Började säljas 15/8 till kommun och länsinvånare. De kan naturligtvis inte användas för ripjakt innan 25/8 när säsongen börjar.

Dagskort - Börjar säljas 20/8 vid... Read More

15 augusti, 2018

Sedan 2017 har jägare som är bosatta i Sverige företräde till småviltsjakt på statlig mark ovanför odlingsgränsen och på renbetesfjäll. Företrädet gäller till och med 15 september varje säsong.

Vilka har företräde?

  • Fast bosatta i Sverige
  • Svenska medborgare
  • Du som äger fastighet i Sverige
  • Du som arbetar i Sverige
  • Du som driver företag i Sverige

Senare, från och med 16 september, får alla med jakttillstånd... Read More

22 juni, 2018

Vi har nu uppdaterat första sidan och några till med ett helt nytt utseende.
Tanken är att vi successivt ska uppdatera alla sidor med samma mall/tema.

Ge oss gärna lite återkoppling på vad ni tycker! Är det något som saknas? Är det något som är svårt att förstå? Något som är svårt att läsa? 
Skicka ett mail till info@maping.se

21 juni, 2018

Vi välkomnar länsstyrelsen i Dalarna som användare av NatureIT. De erbjuder nu Dala fjällfiskekortet även via nätet.

Dala fjällfiskekort gäller i Långfjällets naturreservat och Fulufjällets nationalpark och där förvaltas fiskerätten av Länsstyrelsen Dalarna.

För mer information gå till https://www.lansstyrelsen.se/dalarna/privat/jakt-och-fiske/fiske/fiska-i-fjallen.... Read More

21 juni, 2018

Vi välkomnar Sällsjö fvof i Jämtland som användare av NatureIT.

De erbjuder nu sina fiskekortet via NatureIT, https://www.natureit.se/sv/area/sällsjö-fvof

21 juni, 2018

Med hjälp av NatureIT kan nu också skoterklubbar administrera och sälja ledbevis, skoterpass, medlemskort osv.
På samma sätt som för jakt och fiske kan man t.ex. lätt stänga av och på karta visa status på leder och friåkningsområden.

Maping AB har utvecklat en hemsida för Frostviken Skoterklubb AB där vi också svarar för online försäljningen av skoterpass via NatureIT, se www.vinterturism.se

20 juni, 2018

Fiskepasset i Funäsfjällen är ett mycket bra exempel på ett fiskekort som täcker vatten som ägs av flera olika förvaltare.

NatureIT är mycket lämpad för att administrera detta.

I Fiskepasset ingår vatten från Tännäs fvof, Funäsdalens fvof, Ljusnedals kfo, Messlingens fvof, Bruksvallarnas kfo, Tänndalssjön-Östersjöns fvof, Ruvhten Sijte sameby och Mittådalens sameby (samebyarnas vatten förvaltas av... Read More