Lottning av ripjakt i Jämtlands län

Även i år (2019) kommer länsstyrelsen i Jämtland att lotta ut turordning till att köpa jaktkort för ripjakten de första veckorna inom samebyarna Handölsdalen (HA), Mittådalen (MI), Tåssåsen (TÅ) och Ruvhten Sijte (TÄ). Anmälan till lottning görs här på NatureIT under perioden 1–30 april. Läs mer på länsstyrelsens hemsidor. 

För att kunna anmäla sig till lottningen krävs att alla deltagare bor i Sverige, eller har ansökt och fått godkänt att man har en närmare anknytning till Sverige, läs mer i denna artikel.

Nedan följer en kort instruktion hur du registrerar dig till lottningen.

Du börjar genom att logga in på Mina sidor
Användarnamnet
är vanligtvis lika med din mailadress om du använt NatureIT tidigare, men du kan också ha skapat ett konto med ett annat användarnamn.

OBSERVERA att innan du kan registrera dig och dina jaktkamrater så måste ni alla ha en godkänd adress i er profil. De med svenskt personnummer ska göra detta själva men för utländska medborgare krävs godkännande enligt regeln om närmare anknytning från länsstyrelsen, hur det görs står i denna artikel.

Efter att du loggat in klickar du på Registrering för lottning

Då kommer du till sidan nedan som visar vilka lotterier som man kan anmäla sig till.

För att anmäla dig till en av dessa så klickar du sedan på den blå knappen uppe till höger, Registrering för lottning

När du klickat på Registrering för lottning så kommer du till bilden nedan där du måste välja vilket lotteri (sameby) du vill delta i och sedan lägger du till alla deltagare i din grupp genom att söka på deras e-postadresser och klicka på dem.

Du som jaktledare kommer att få ett bekräftelsemail efter registrering som ska innehålla användarnamnet på samtliga i gruppen.

Ni kan kontrollera er registrering och lägga till och ta bort deltagare fram till registreringstiden gått ut genom att gå in på sidan för "Registrering för lottning" igen.
Där ska då finnas en länk under MINA REGISTRERINGAR, i exemplet nedan klickar man på Mittådalen sameby 2017 (gammal bild)

När du klickar på raden ovan, Mittådalen sameby 2017 får du fram information om lottningen plus en lista med de personer du anmält

Du kan också genom att klicka på REDIGERA fliken uppe till höger ändra på din deltagarlista

Du som jaktledare kommer också få ett bekräftelsemail igen efter eventuella uppdateringar som ska innehålla användarnamnet på samtliga i gruppen.